Foto

Vlad Moldoveanu: "La echipa nationala trebuie sa venim cu alta mentalitate, sa devenim castigatori"

La 24 de ani, Vlad Moldoveanu a fost unul dintre cei mai constanti jucatori ai echipei nationale in recent incheiata campanie de calificare pentru Eurobasket. Tanarul jucator s-a transferat ulterior de la Benetton Treviso la Le Havre, in prima liga franceza, acolo unde va debuta in acest weekend. Inaintea noului sezon din "Hexagon", Vlad a acordat un scurt interviu pentru frbaschet.ro.

Vlad, anul trecut ai jucat in Italia, anul acesta in Franta. Consideri ca eu progres sau un regres?

Nu stiu daca este un regres sau un progres, deoarece, din ce am vazut pe eurohoops.net ,campionatul Frantei este egal cu cel al Italiei, ambele impart locul 4. Anul acesta Italia a regresat putin din cauza crizei economice care afecteaza foarte tare echipele de baschet. Din ce am citit si am vazut, eu zic ca nu este nici un regres nici un progres.

Nu e un secret ca visul tau este sa ajungi in NBA. Cand crezi ca ti se poate indeplini visul?


Nu stiu. Eu o trag tare in fiecare zi si sper ca intr-o zi voi ajunge acolo. Am avut cateva feedbackuri bune dupa aceasta vara si vom vedea ce va fi vara viitoare. Inca nu m-am decis daca voi juca in liga de vara sau nu. Vara trecuta m-am hotarat prea tarziu si am pierdut trenul, dar anul acesta mi s-a dat un deadline clar pentru a ma hotari.

De ce Le Havre?

Pentru ca este o echipa care imi va da sansa sa joc peste 30 minute, meci de meci. Imi va da constanta in joc. Chiar daca am 24 de ani, totusi sunt la al doilea an in Europa si trebuie sa joc pentru a avea incredere. Eu consider ca acesta era locul ideal pentru mine ca sa pot progresa.

In weekend incepe campionatul. Care este obiectivul echipei tale in actualul sezon si ce stii despre primul adversar, Boulazac?

Nu avem obiectiv. Vom juca ca sa prindem playoff-ul, pentru ca asa am vb intre noi (jucatorii), dar conducerea nu ne-a fixat un obiectiv clar. Boulazac este o echipa nou-promovata, cu ambitii foarte mari anul acesta. Am inteles ca au ca obiectiv playoff-ul. Toate echipele sunt foarte apropiate valoric si toate meciurile sunt grele.

Cum caracterizezi recent incheiata campanie de calificare a echipei nationale, acolo unde ai fost unul dintre cei mai constanti jucatori?


Din moment ce am avut obiectiv calificarea si am terminat pe locul 5 in grupa, as putea spune ca a fost un dezastru. Cu siguranta acest rezultat nu a fost ceea ce ne-am propus.

Ce crezi ca trebuie modificat in angrenajul echipei nationale pentru a spera la performante mai bune?

Nu stiu daca pot spune ca e un singur lucru, dar un lucru care m-a deranjat vara aceasta a fost mentalitatea celor apropiati de echipa nationala si chiar a echipei nationale (si aici ma refer la toti jucatorii, inclusiv la mine). Trebuie sa venim cu alta mentalitate, sa devenim castigatori. Nu putem sa intram pe teren cu gandul ca... poate batem. Noi trebuie sa mergem la victorie tot timpul si sa stim ca se poate.

Ce mesaj le transmiti fanilor tai?

Vreau sa le multumesc ca sunt alaturi de mine si as dori sa stie ca le simt prezenta pe retelele de socializare.

Parteneri